De Rugediek - Logo

Omgeving & tips

Een heerlijk plekje nabij de Texelse Duinen

 Camping De Rugediek is een locatie met dorpen, strand en duinen binnen handbereik. Badplaats De Koog is gelegen op zo'n 3 km en de camping is omringd door prachtige natuurgebieden als De Muy, De Nederlanden en Waalenburg, waar je uren kunt wandelen.

attribute icons camping attribute icons camping attribute icons camping
rugediek_muy-nederlanden.jpg

De Muy

De Muy is een prachtig jong duingebied en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Dit duinlandschap biedt een unieke combinatie van flora en fauna en is een van de mooiste plekken op Texel.

 

De Muy is een uitstekende plek om te wandelen en te genieten van adembenemende uitzichten. Ook is de Muy een belangrijk broedgebied voor verschillende vogelsoorten.

 

Wandelroute de Muy

rugediek_muy-nederlanden2.jpg

De Nederlanden

Natuurgebied de Nederlanden bestaat uit de duinenrij tussen De Slufter en De Koog en maakt deel uit van natuurgebied De Muy. Het gebied is een bijzondere plek waar de natuur nog in alle rust haar gang kan gaan. Natuurgebied de Nederlanden staat bekend om de prachtige duinvalleien en de uitgestrekte stranden die zich hier bevinden. Het is dan ook de ideale plek om te genieten van de rust en de schoonheid van de Texelse natuur in haar meest pure vorm. Je vindt het gebied direct naast de camping, je hoeft alleen de weg over te steken!
 

Wandelroute duinen van Texel

dekoog.jpg

De Koog

De Koog is dé badplaats van Texel. Een prachtig breed zandstrand dat uitstrekt over meerdere kilometers en wordt omringd door indrukwekkende duinen en heideveld. Het dorp is een levendige bestemming met een breed scala aan activiteiten en mogelijkheden. In de Koog vind je een gezellige straat met tal van winkels, restaurants en cafés. Kortom, een geweldige bestemming voor wie houdt van zon, zee, strand en gezelligheid.

 

Ontdek De Koog

waalenburg.jpg

Natuurgebied Waalenburg

Middenin natuurgebied Waalenburg vind je de De Marel. De Marel is een natuurcentrum langs de Nieuwlanderweg waar je informatie over Waalenburg, de Vogelboulevard en over de natuur op Texel kan vinden. Het walhalla voor weidevogels en dus dé perfecte uitvalsbasis voor een ware ontdekkingstocht.

 

Waalenburg

OV

Het openbaar vervoer op Texel wordt geregeld door de Texelhopper. Kijk voor meer informatie op www.texelhopper.nl

 

Parkeren op Texel

Op Texel geldt betaald parkeren in alle dorpen en bij alle strandslagen. Hiervoor adviseren wij om vooraf een Texelvignet aan te kopen, zodat je zorgeloos over het gehele eiland kunt parkeren. Kijk voor meer informatie op www.texelvignet.nl

“Ontdek de prachtige natuur van Texel. Ontdek De Rugediek”

Facebook